renci stres

Stres Öğrencileri Nasıl Etkiler Ve Bununla İlgili Ne Yapmalı

Hayatta stres kaçınılmazdır. Herkes dahil, öğrenciler, çeşitli şekillerde stres yaşarlar. Stresin öğrencinin performansını nasıl etkilediğini ortaya koymak için yapılan çalışmalar inandırıcı bir şekilde, düşük stres seviyelerinin kısa süreli konsantrasyonları artırabilirken, çok fazla stresin öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini göstermiştir.

Konsantrasyon yeteneğinizi etkiler, uyku bozukluklarına neden olur ve depresyona neden olur.Stres çok gerçektir ve ülkedeki öğrenciler üzerinde olumsuz bir etkisi vardır. Stresin öğrencileri nasıl etkilediğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Stres Öğrencileri Nasıl Olumlu Etkiliyor?

Hepsi kötü değil. Biraz stres, öğrencilerin biraz daha iyi performans sergilemelerine yardımcı olabilir. Anahtar kelime “az”.

Stresli olduğunuzda, vücudunuz odaklanmasına yardımcı olmak için beyninize kimyasallar salgılar ve adrenalini duyularınızı arttırmak için kan dolaşımına iter. Buna karşılık, artan duyularınız bilemek ve eldeki göreve odaklanmanıza yardımcı olur. Bu nedenle, küçük bir stres, öğrenciler için faydalı olabilir, ancak çok kısa bir süre için.

Ama işte kötü taraf. Zaman içinde, gerilim artar ve stres nedenlerini gidermek için daha fazla çaba göstermeye zorlanırsınız. O zaman beyniniz bir görev üzerinde çalışmak yerine kendisine karşı savaşır.

Araştırma bulguları

Associated Press ve MTVu, stresin kolejdeki öğrencilerin performansına etkilerini belirlemek için araştırmalar yaptı . 40 rastgele kolejden 2.240 öğrenciyi araştırdılar. Her on öğrenciden altısı o kadar stresli olduklarını, birçok durumda ev ödevlerini tamamlayamadıklarını bildirdi.

Stresin Etkileri

Kendinizi strese maruz bıraktığınızda (strese neden olan uyaranlar), sonuç, aşağıdakileri içeren duygusal, fiziksel, bilişsel ve davranışsal reaksiyonların bir çeşididir:

  1. Kas gerginliği

Stres hormonları sempatik sinir sisteminizi harekete geçirdiğinde kaslarınız tetiklenir. Aktif sinirler, sınıfta otururken sizi gerginleştirir ya da belirli kasları esneterek yatıştırır. Sonuç, sınıftaki konsantrasyonunuzu azaltan sürekli bir rahatsızlıktır.

  1. Düşmanlık

Stresörleriniz içgüdülerinizi uyardıktan sonra, diğer uyarıcıları olası stresörler gibi yanlış algılamaya başlarsınız. Bu nedenle, en ufak bir provokasyonla bile huzursuz olursunuz ve kendini savunmadaki hayal kırıklıklarına neden oluyorsunuz. Bu durum sizi en yakın arkadaşlarınıza bile düşman ediyor.

  1. Aşırı hoşgörü veya iştah azalması

Stres hormonları geçici olarak iştahınızı azaltır. Bununla birlikte, Harvard Tıp Fakültesine göre hormonlara uzun süre maruz kalmak aşırı yemeğe neden olur . Kendinizi cips, pizza, çikolata ve dondurma gibi sağlıksız abur cubur yemek isterken bulabilirsiniz.

  1. Hafıza kaybı

Geçen hafta sınıfta öğrendiklerinizi ezberlemekte sorun mu yaşıyorsunuz? Stres seviyen suçlu olabilir. Rutgers Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre , stres bilgiyi hatırlama yeteneğinizi olumsuz yönde etkiliyor. Vize sınavları veya finallerle ilgili bilgileri korumakta zorlanıyorsanız, daha da fazla strese girebilirsiniz.

Stresle başa çıkma

Minnesota Üniversitesi’nden Boyton Health Services tarafından yapılan bir başka çalışma , öğrencinin stresi yönetme yeteneğinin çok önemli olduğunu göstermiştir. Stres yaşadığını itiraf eden ve daha sonra düşük performans kaydeden öğrencilerden, streslerini yönetebilenler, marjinal olmayanlardan daha iyi performans gösterdiler. Çalışmanın bu unsuru, çaba göstermenin ve hatta stresi en iyi şekilde yönetme konusunda yardım aramanın önemini vurgulamaktadır. Stresinizi başarabilirseniz, stres seviyeleriniz size zarar vermez. Peki, stres ile nasıl başa çıkıyorsun?

Stres Nasıl Yönetilir

Stresi olumlu bir şekilde yönetmeyi öğrenmiyorsanız, notlarınızı etkileyebilir ve okul hayatınızı bir bütün olarak mahvedebilir. Stres sizde yiyorsa, bu taktikleri deneyin.

  1. Stres sinyallerini göz ardı etmeyin

Kaygı, yorgunluk ve düşmanlık gibi stres semptomlarına dikkat edin. Bir süre ders çalışırsanız ve aniden baş dönmesi ve hatta baş ağrısı hissederseniz, vücudunuzun yorulduğunu ve bu nedenle bir molaya ihtiyaç duyduğunuzu bilin. Bu sinyalleri görmezden gelmeyin; performansınız üzerinde diğer ciddi etkilerden kaçınmanıza yardımcı olabilirler.

  1. Nedeni tanımlayın

Stresiniz sağlıksız bir ilişkiden veya başka bir sebepten kaynaklansın, sebebini belirlemek için çaba göstermelisiniz. Stresinizi etkili bir şekilde yönetmek için, endişenizin kökenini tamamen bilmeniz gerekir. Duygularınızı ve düşüncelerinizi analiz edin, sizi strese sokan şeyleri ortaya çıkarmak için hayatınızın her yönünü dikkatlice inceleyin.

  1. Stres ve Eustress(Faydalı stress) arasındaki fark

İki çeşit stres vardır; stress ve eustress . Birincisi, zihinsel ve fiziksel sorunlara neden olan olumsuz strese, ikincisi, performansınızı iyileştirmek için sizi motive eden pozitif strese işaret eder. Öyleyse, deneyimlediğiniz şeyin bir erozyon olduğunu fark ederseniz, hem sınıf içinde hem de dışında hedeflerinize ulaşmak için bunu avantajınız için kullanın. Sıkıntıya gelince, stresin herkese olduğunu kabul ederek başlayın; Bununla uğraşan tek kişi sen değilsin. Stresiniz üzerindeki stres sadece durumu daha da kötüleştirir.

  1. Yardım isteyin

Her ne pahasına olursa olsun, kendinizi izole etmekten ve stresinizle kendi başınıza başa çıkmaktan kaçının. Stresli olduğunuzda, bir arkadaşınızla bir bardak çay almak ve kalbinizi açmak bile sizi rahatlatabilir. Giderek daha fazla sıkıntı duyuyorsanız, randevu almak için bir Danışmanlık ve Psikolojik Servis sağlayıcısını aramayı veya ziyaret etmeyi düşünün. Size hemen katılamazlarsa bile, uygun eylem sürecinde size rehberlik edecek uzmanlığa sahiptirler. Bazı kolejlerin kampüste konuşabileceğiniz danışmanlar vardır.

Sonuç

Okul hayatı stresli olsa da, yukarıdaki teknikleri benimseyerek stresinizi daha iyi yönetebilir ve çalışmalarınıza konsantre olabilirsiniz. Sınıftaki bir vergi gününden sonra spor salonuna gidin ya da yürüyüşe çıkın. Ruh haliniz düzelirken stresinizin nasıl kaybolup gittiğini görünce şaşıracaksınız. Ayrıca, ödevlerinizi zamanında yapın ve son dakikada kendinizi zorlamaktan kaçınmak için sınavlarınızın nasıl revize edileceğini önceden planlayın .

Son olarak bu linke tıklayarak stres düzeyinizi ölçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir